Harjoittelutarina

yliopiston hallintotieteiden kandidaatti Veera Anttila suoritti hallintotieteiden maisterin tutkintoon kuuluvan työharjoittelujaksonsa Revisiumilla alkuvuoden 2020 aikana: lue haastattelu Veeran fiiliksistä kuluneesta kevätkaudesta ja Revisiumilla työskentelystä.

Milloin suoritit työharjoittelujaksosi Revisiumilla? Miten innostuit hakemaan meille?

Aloitin Revisiumilla marraskuun alussa osa-aikaisena tuntityöntekijänä ja kevään aikana suoritin myös opintoihini kuuluvan korkeakouluharjoittelun. Aluksi huomioni kiinnitti mahdollisuus työskennellä osa-aikaisesti, sillä tilintarkastusala ei perinteisesti ole erityisen kuuluisa joustavista työajoistaan. Opinnot ja työ ovatkin tukeneet toisiaan paremmin kuin uskalsin edes odottaa ja niiden yhdistäminen on sujunut joustavasti. Moni oppimani asia on realisoitunut minulle vasta nyt töiden kautta, joten töistä on ollut opintojen kannalta enemmän hyötyä kuin haittaa.

Millaisia työtehtäviä olet päässyt tekemään?

Ihan ensimmäisistä työpäivistä alkaen olen päässyt tutustumaan monipuolisesti erilaisiin tehtäviin ja mukaan esimerkiksi asiakastapaamisiin. Tilintarkastus ei olekaan enää pelkkiä numeroita, kun taseessa nököttävät laitteet ja rakennukset pääsee näkemään omin silmin ja muistaa että lukujen takana tapahtuu monenlaista. Oikeastaan työ on yhtä paljon asiakaspalvelua kuin numeroiden pyörittelyä. Perehdytys hoidettiin todella kärsivällisesti aloittaen ensin helpommista ja yksinkertaisemmista tehtävistä edeten hieman haastavampiin asioihin yksi asia kerrallaan. Aina on myös saanut kysyä, jos asiat ovat jääneet askarruttamaan.

Millaisia muistoja ja fiiliksiä on nyt harjoittelujakson päättyessä päällimmäisenä mielessä?

Syksyn ja kevään aikana olen oppinut todella paljon niin taloushallinnosta kuin tilintarkastustyöstäkin. Työssä pääsee näkemään monenlaisia toimijoita, mikä on mielenkiintoista mutta myös haastavaa. Toisaalta erilaiset asiakkaat ovat tarjonneet erilaisia oppimismahdollisuuksia sillä kahta samanlaista asiakasta ei ole. Jyrkkä oppimiskäyrä onkin yksi niistä asioista mikä itseäni kiehtoi tilintarkastusalassa jo aikaisemmin. Opiskeltavaa on lähes loputtomiin ja omaa ammattitaitoaan tulee kehittää jatkuvasti. Omaa oppimistani on vauhdittanut myös se, että olen alusta asti päässyt työskentelemään pitkään alalla olleiden asiantuntijoiden kanssa.

Miten pandemia ja sen mukanaan tuomat poikkeusolot vaikuttivat harjoittelujaksoosi?

Poikkeuksellisena keväänä etätyö on tietenkin tuonut erityisiä haasteita harjoittelijalle, sillä tuki ei ole ollut käden ulottuvilla kuten toimistolla. Toisaalta tilintarkastus on liikkuvaa työtä, joten töiden tekemiseen toimiston ulkopuolella on ehtinyt tottumaan jo aikaisemmin. Kaiken kaikkiaan harjoittelu on ollut todella onnistunut ja odotan innolla, mitä tulevat vuodet alan parissa voivat tarjota!

Kuva_Harkkakertomus_Veera.jpg

Veera Anttila